Deze week in klas Katleen 23/11 - 27/11

 


- Mare gaf een presentatie over de Eiffeltoren in Parijs. De bouw in beeld, de geschiedenis, de verfwerken, een heleboel weetjes en een quiz. Knappe presentatie Mare, heel boeiende en duidelijke uitleg. Bravo!

- Irene en Mare brachten spektakel in de Franse ronde met hun tekst 'Spectacle de magie'. Spectaculaire les filles!

- De lees(groot)ouders kwamen lezen. Irene vertaalde ook deze week met de kinderen de Spaanse teksten voor het project. Geert kwam mee werken op het veld. Merci allemaal!

- In het schetsschrift schrijven we de landen en hoofdsteden van Europa. We oefenen op Topo Wereld. Dankjewel voor deze oefentip mama van Lucy. Voor wie dit graag ook thuis wil oefenen: Topo Wereld

- We beleefden een heerlijke zonnige donderdagnamiddag bij boer Brecht. We sorteerden de aardappelen. Die waar de muisjes al te veel aan geknabbeld hadden (in de zomer was er vocht te kort voor de muizen en dat zijn ze in de aardappeltjes gaan zoeken), hebben we eruit gehaald. De beste aardappelen deden we in zakken van 5kg voor de ouders die patatjes besteld hadden. We hebben ook uien geplant, in de plassen gesprongen, met de hond Bamboe gespeeld en de koeien uitgezwaaid.










- Lennert kon vrijdag geen turnen geven. Dan maar zelf oordopjes aan en de turnzaal in 😊. Fijn om de kinderen ook eens op die manier bezig te zien. Mooi samenspel, veel enthousiasme, tonnen energie.

Klas Katleen in klank en beeld:
Turnles in beeld:




- VWT op vrijdag: buitenspel, aquarel, speksteen, schaak, speelet, presentatie maken...











Reacties

Populaire posts