Deze week in klas Katleen

 week van 19/10 tot en met 23/10

Deze week in de klas:
  • De allereerste presentatie van dit schooljaar werd gegeven door Vik. Groot applaus voor jou Vik!   Als grote plantenvriend en -kenner koos hij als onderwerp de prehistorische planten. Het begon allemaal bij de algen, planten zonder wortels, stengel of bladeren.  Van de algen naar de mossen, de korstmossen, de wolfsklauw, de varens en de bomen. We kregen allemaal een blaadje van de Gingko biloba. Het moderne blad heeft dezelfde vorm als de fossiele bladeren. De boom wordt beschouwd al een 'levend fossiel'. De 'Apenboom' kreeg zijn naam van een Engelsman die dacht dat apen niet in prikkende takken konden klimmen: 'Zelfs voor een aap moet het een heel gepuzzel zijn om in zo'n boom te klimmen.' 

  • Ook Nick, de papa van Flora kwam in onze klas vertellen. We wilden graag meer horen over de inhoud van zijn boek 'De val van Icarus'. Hij vertelde over de mens en zijn omgang met de natuur, over hoe we de natuur lastigvallen en hoe virussen zo worden losgeschud uit de natuur. Over de wereldreis van het coronavirus en wat de virussen hier vinden. En wat kunnen we doen zodat we er in de toekomst minder last van hebben? Een hele dikke dankjewel Nick om dit zo helder en duidelijk uit te leggen, we hebben er ontzettend veel van opgestoken en gaan alvast met deze informatie aan de slag om het te verwerken tot een prentenboek en het te delen met de andere klassen. Heel boeiend en inspirerend!
 

  • We gingen voor de derde keer naar boer Brecht. Geert, Dymfna en Greet gingen mee. Wat ontzettend fijn zoveel helpende handen!!! Door de regen naar een zomerzonnetje. We hebben onkruid gewied bij de rode bieten, onze klasmoestuin opgekuist en stro gelegd, de tomatenplanten uit de serre gehaald, pompoenen losgesneden en per soort gesorteerd en natuurlijk is modder ook nog steeds' het speelgoed van het jaar'. 









* Hoe ontstond de mens? Scheppingsverhalen uit klas Katleen: 

Kaat en Bruna

Flora







Reacties

Populaire posts