Deze week in klas Katleen

Week van 12/10 - 16/10

In de Franse les: 

Sin schreef een tekst over zijn weekend naar de Ardennen. Hij had er paddentoelen gevonden. Où êtes-vous les champignons? Et dessous la mousse....

 


Vorige week bij boer Brecht: 

Er werd onkruid gewied tussen de rode bieten.
De klas kreeg hun eigen tuintje op het veld. Dat is verdeeld in 5 perkjes, eentje daarvan maakten de kinderen onkruidvrij om er de scheuten van aardbeiplanten te planten.
De kinderen namen verschillende vruchten/planten mee naar de klas. We hebben deze week de zaden geoogst van de sla, de tomaten, de pompoen en de zonnebloemen. Van de pompoen maakten we overheerlijke soep. 




Tijdens het graadsoverleg nam Ronni de klas een uurtje over. Hij vertelde de kinderen over Vesalius. In 1543 werd hij wereldberoemd met de uitgave van De Humani Corporis Fabrica, een 7-delig boek over de bouw van het menselijk lichaam, prachtig geïllustreerd met 300 prenten.
Hier enkele creaties van klas Katleen:







We vierden de verjaardag van Romain. Joyeux anniversaire Romain!

Groepswerk. Twee weken geleden bracht Irene heel wat vondsten mee naar de klas. We leerden meer over archeologie, zijn bezig met het plaatsen van de vondsten in de juiste tijd en zoeken er wat meer informatie over in boeken, op het internet, bij gids Eddy... 

Feebe kwam op bezoek :). 

Verslag film Aïlo in woord en beeld:

Flora
Kaat


We kregen post van de correspondenten. Hier gaan we volgende week mee aan de slag in de Franse les.


Classe Micheline, L' Autre Ecole


Project de Prehistorie. 'Laten we 4,5 miljard jaar teruggaan in de tijd. We vergelijken die tijdspanne met een dag van 24 uren. Stel dat de aarde ontstond precies om middernacht van dag 1, dan zou het eerste leven op aarde verschenen zijn om vijf uur 's ochtends, maar onze eerste voorouders doken pas op in de laatste vijf minuten voor het weer middernacht werd.' (Hubert Reeves in la plus belle histoire du monde)
De prehistorie begint ongeveer 4 miljoen jaar geleden met de eerste voorouders van de mens. We hadden het in de klas over de evolutie van de mens en scheppingsverhalen. 

 













Reacties

Populaire posts